Június 18-án kedd reggel 8 órára értem a HairHungary klinikára. Kedves fogadtatásban volt részem. A Doktornő először elbeszélgetett velem, hogyan is fog zajlani a hajbeültetés, majd az asszisztensnők levágták olyan rövidre a hajamat, amilyen legalább 10 éve nem volt már :) Annyi előnye rögtön volt, hogy a nagy melegben kényelmes a viselete. Aztán néhány fotóval megörökítették az immár régi hajformámat.

harsányi gergely hairhungary hajátültetés műtét graftok   harsányi gergely hairhungary hajátültetés műtét graftok

A klinikán kedves fogadtatásban volt részem (kattints a képekre, a nagyításhoz)

harsányi gergely hairhungary hajátültetés műtét graftok9 óra körül elkezdődött a 2 napos beavatkozás. Először hason kellett feküdöm kb. 2 órán keresztül, néhány enyhe tűszúrást éreztem, aztán elzsibbadt a fejem és utána már csak azt éreztem, hogy dolgoznak rajta. Közben üzeneteket váltottam a családommal és barátaimmal, beszélgettünk a doktornővel, kifaggattam, hogy éppen mi történik. Elárulta, hogy ő egy speciális módszerrel meglazítja a graftokat (ami megtudtam hogy a hajhagymákat jelenti), ezután az asszisztens hölgy kiszedte a meglazított graftokat. Amikor 1-2 órát az oldalamon kellett feküdnöm még el is szundítottam, ami jól esett, mert reggel korán keltem.

A délelőtt folyamán finom ebédet rendeltek nekem, amit nagyon nyugodtan az egyik klimatizált szobában fogyasztottam el. Jól is jött ez a kis pihenés, mert folytattuk a napot a délutáni hajbeültetéssel, amikor is a délelőtt kiszedett, majd kiválogatott és hűtve tartott graftokat beültették előre. Doktornő 3 vonalat is húzott a fejemen, hogy elöl milyen hajvonalat szeretnék és én az ő tanácsára támaszkodva választottam ki a legjobbat. Először most is csak néhány tűszúrást éreztem, aztán megint elzsibbadt a fejem a célterületen és fel is lélegeztem, mert innentől kezdve már könnyebbé vált a nap. Egyrészt már ülni lehetett, másrészt kiválaszthattam filmeket, amit nagyon kényelmesen műtét közben a fotelból nézhettem.

Délután éreztem egy kis nyomást a fejemben, de tudom, hogy ez a fejemen végzett műveletek miatt normális és estére sokkal jobb lett. 6 óráig tartott a beavatkozás, kaptam egy kötést arra a részre ahonnan a graftokat kivették, megkaptam az instrukciókat és a tablettákat estére, majd hazaindultam. Azt hittem nem fogok tudni aludni éjszaka, de amint bevettem a fájdalomcsillapítót, nemsokára álomba is merültem.

harsányi gergely hairhungary hajátültetés műtét graftok

A műtét első fázisa a graftok meglazítása és kivétele

A második nap is korán indult, s szinte ugyanez volt a forgatókönyv, talán annyi különbséggel, hogy a délutáni beavatkozás során úgy elaludtam, hogy észre sem vettem, hogy a teljes stáb kiment kávészünetre és levegőzni. Csak amikor felébredtem, akkor árulták el nevetve, amit én alig akartam elhinni, hogy én mindezt átaludtam.

Amikor 6 óra körül leszálltam az ágyról és belenéztem a tükörbe, nagyon elégedett voltam, hiszen nagyobb szép vonala volt a hajamnak és sokkal sűrűbben látszódtak a kis hajszálak, mint az előző napokban.

A műtét után elköszöntem a nagyon kedves doktornőtől és asszisztens hölgyektől, akik türelemmel és nagy szakértelemmel vettek körül egész nap, nagyon hálás vagyok nekik. Este hazavezettem és újra- de immár nyugodtabban, hogy túl vagyok a beavatkozáson- álomba merültem.

> További képek a műtétről

Folytatás hamarosan...